مشاوره ثبت شرکت در ایران " اینجا بنا بر صداقت است " 02162753000
blog

تغییر مدیر عامل شرکت

۰۹ فروردین ۱۴۰۳ 2 پرسش و پاسخ
فهرست عناوین

در هنگام ثبت یک شرکت باید مدیر عامل را مشخص کنید، اما در بسیاری از موارد به مرور زمان اعضای هیئت مدیره به این نتیجه می رسند که مدیر عامل را تغییر دهند، اگر شما هم به دنبال اطلاعاتی در رابطه با تغییر مدیر عامل شرکت هستید، ادامه مطالب را از دست ندهید و تا انتها با ما همراه باشید.

اطلاعات کلی

مدت زمان: 14 روز کاری

هزینه: 1،800،000 تومان

تغییر مدیر عامل شرکت

جایگاه مدیر عامل

در بسیاری از موارد شاهد این هستیم که جایگاه مدیر عامل به خوبی مشخص نمی شود، یعنی عموم مردم تصور می کنند که در یک شرکت همه تصمیم های و تاثیر گذار را مدیر عامل می گیرد، در صورتی که چنین نیست. البته قصد نداریم که نقش مدیر عامل را کم اهمیت جلوه دهیم، اما مدیر عامل نمی تواند به تنهایی تصمیم های اساسی و مهم را بگیرد.

لازم به ذکر است که مدیر عامل در هر شرکتی حق امضا دارد، در هر شرکتی تعدادی از سهامدان می توانند حق امضا داشته باشند، یعنی اوراق اداری و مالی باید به امضای این افراد برسد و مدیر عامل هم یکی از آن هایی است که باید حق امضا داشته باشد. با توجه به این موضوع می توان به نقش مهم مدیر عامل در یک شرکت پی برد.

نکته دیگری که در رابطه با مدیر عامل باید به آن توجه داشته باشید، این است که به هنگام ثبت شرکت این شخص می تواند از اعضای هیئت مدیره (سهامداران) باشید، یا شخصی خارج از آن ها باشد. در صورتی که مدیر عامل از اعضای هیئت مدیره باشد، بعد از ثبت تغییرات شرکت و تغییر سمت هم می تواند در جلسات شرکت حاضر باشد، در غیر این صورت تغییر مدیر عامل شرکت به معنی پایان کار وی در آن شرکت خواهد بود.

به طور کلی باید بگوییم که مدیر عامل یک شرکت در واقع مانند نماینده آن شرکت عمل می کند. نماینده اگر چه اختیاراتی برای خود دارد، اما باید در یک چارچوب کلی رفتار کند و در یک شرکت هم اعضای هیئت مدیره این چارچوب را برای مدیر عامل مشخص می کنند و آن ها مهم می توانند تصمیم به تغییر مدیر عامل بگیرند.

نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که مدیر عامل یک سری وظایف دارد و برای انجام این وظایف هم اختیاراتی به او داده می شود، اما تصور نکنید اگر مدیر عاملی تغییر می کند، به معنی این است که وظایف خود را به خوبی انجام نداده است، زیرا این تصور درست نیست.

درخواست تغییر مدیر عامل

البته در مواردی هم موضوع اصلی تغییر مدیر عامل همین انجام ندادن وظایف است، اما در موارد دیگری علت تغییر مدیر عامل می توانند عدم رضایت خود آن شخص یا به پایان رسیدن دوره مدیریت وی باشد، پس در هر حالتی تغییر مدیر عامل به منزله بی کفایتی وی نیست.

صورت جلسه تغییر مدیر عامل شرکت

برای آن که در یک شرکت مدیر عامل را بتواند تغییر داد، به صورت جلسه نیاز دارید، این صورت جلسه باید توسط اکثر اعضای هیئت مدیره امضا شده باشد. لازم به ذکر است که صورت جلسه مذکور باید در مجمع عمومی مطرح شود و بعد از بحث در رابطه با آن و با معرفی شخص دیگری به عنوان مدیر عامل، اعضا آن را امضا کنند.

توجه داشته باشیدکه تغییر مدیر عامل شرکت بدون این صورت جلسه امکان پذیر نیست و یکی از مهم ترین مدارکی که باید به اداره ثبت تحویل دهید، همین صورت جلسه امضا شده است، پس توصیه می کنیم که در تهیه آن دقت کافی داشته باشید.

جهت دریافت صورتجلسه تغییر مدیر عامل شرکت با ما تماس بگیرید تا بسته به نیاز شما برای شما ارسال شود

نامه اداری تغییر مدیر عامل

نامه تغییر مدیر عامل شرکت درواقع همان نمونه صورتجلسه تغییرات است که باید توسط تمامس اعضای هیئت مدیره امضا شود. برای دریافت متن آن بسته به نوع شرکت شما با ما تماس بگیرید.

مدیر عامل یک شرکت اگر چه در ظاهر کار ساده ای است، اما ریزه کاری های خاص خود را دارد و باید به نکات مهمی توجه داشته باشید. اگر چه در ادامه نکات مهم این کار را برای آگاهی بیشتر مخاطب ها بیان می کنیم، اما به طور کلی به شما پیشنهاد می دهیم که این کار را به یک شرکت معتبر و متخصص بسپارید.

توجه داشته باشید که صورت جلسه تنظیم شده برای تغییر مدیر عامل را علاوه بر اعضای هیئت مدیره باید مدیر عامل جدید هم امضا کند. با توجه به این موضوع باید بگوییم که قبل از تنظیم صورت جلسه، باید مدیر عامل جدید را مشخص کرده باشید، در غیر این صورت با مشکل رو به رو خواهید شد.

در مطالب بالا گفتیم که مدیر عامل یک شرکت می تواند از اعضای هیئت مدیره آن شرکت باشد. در صورتی که مدیر عامل رئیس هیئت مدیره هم باشد، اوضاع کمی تفاوت می کند. در این حالت صورت جلسه مذکور باید در مجمع عمومی فوق العاده مطرح شده و اعضا آن را امضا کنند. البته نکته دیگری هم در این رابطه وجود دارد.

توجه داشته باشید که در این حالت، یعنی هنگامی که مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره یک نفر باشد، به امضای حداقل یک سوم از اعضای هیئت مدیره نیاز دارید و در این حالت تنها سمت مدیر عامل تغییر می کند، یعنی این شخص کاماکان به عنوان رئیس هیئت مدیره به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

در هنگام تنظیم صورت جلسه برای تغییر مدیر عامل شرکت به تاریخ آن دقت کنید و آن را در زمانی تنظیم کنید که تعطیلی رسمی پیش  روی نداشته باشید، زیرا این صورت جلسه تنها سه روز اعتبار دارد و در این مدت باید آن را به اداره پست تحویل دهید، تا به اداره ثبت ارسال شود، در غیر این صورت اگر از مدت زمان آن بگذرد، باید صورت جلسه دیگری را تنظیم کنید.

مدارک لازم جهت تغییر مدیر عامل شرکت

برای تغییر مدیر عامل هم مانند انجام هر کار دیگری به یک سری مدارک نیاز دارید. اطلاع از این مدارک به شما کمک می کند که روند تغییر را در زمان کمتری سپری کنید و این موضوع اهمیت بسیاری را برای شما به دنبال خواهد داشت. از این رو در ادامه مدارک لازم جهت این کار را بیان خواهیم کرد.

  • ارائه صورت جلسه الزامی است، صورت جلسه ای که در مطالب بالا به آن اشاره کرده ایم یکی از اصلی ترین مدارکی است که باید به اداره ثبت ارائه دهید.
  • کپی مدارک شناسایی اعضای هیئت مدیره، این کپی ها باید برابر با اصل باشند، تا معتبر به حساب آیند.
  • مدارک شناسایی مدیر عامل جدید را هم ارائه دهید.
  • از آن جایی که مدیر عامل باید حق امضا داشته باشد، پس گواهی امضای مدیر عامل جدید هم باید ارائه دهید.
  • ارائه روزنامه رسمی تاسیس هم الزامی است.

مراحل تغییر مدیر عامل شرکت

در این قسمت باز هم لازم می دانیم به این موضوع اشاره کنیم که تغییر مدیر عامل شرکت خود را به یک شرکت معتبر، متخصص و با تجربه بسپارید تا بابت کارها هیچ نگرانی خاصی نداشته باشید. اما برای اطلاع و آگاهی بیشتر مخاطب ها در ادامه مراحل و روند تغییر مدیر عامل در یک شرکت را بیان می کنیم.

  • در ابتدا باید شخصی را به عنوان مدیر عامل جدید در نظر بگیرید.
  • مجمع عمومی را در شرکت تشکیل داده و صورت جلسه مورد نظر را اعضای هیئت مدیره امضا کنند.
  • درخواست خود را به صورت اینترنتی در سامانه اداره ثبت، ثبت کنید.
  • صورت جلسه را به همراه دیگر مدارکی که آماده کرده اید، به اداره پست تحویل دهید، تا به اداره ثبت برسد.
  • مدت زمان مشخصی را صبر کنید تا کارشناس ها مدارک و هویت مدیر عامل جدید را بررسی کنند.
  • در صورت عدم موافقت (به علت ناقص بودن مدارک، یا ...) باید ایراد وارده را برطرف کرده و سپس باز هم درخواست خود را ثبت کنید.
  • بعد از موافقت اداره ثبت باید تغییر حاصل شده را در روزنامه آگهی کنید.
  • در نهایت مدیر عامل شرکت شما تغییر کرده است.

هزینه تغییر مدیر عامل شرکت

برای انجام هر کاری هزینه از مهم ترین مواردی است که باید به آن توجه داشته باشید، به خصوص در رابطه با انجام کارهایی مانند تغییر مدیر عامل و دیگر کارهایی از این قبیل، هزینه انجام آن اهمیت بسیاری دارد. توجه داشته باشید که این کار هزینه چندانی را برای شما به دنبال نخواهد داشت.

متاسفانه در بعضی از موارد شاهد این هستیم که عده ای برای صرفه جویی در هزینه ها تصمیم می گیرند که خود مراحل این کار را پیگیری کنند. توجه داشته باشید که در این حالت به دلیل آن که با قوانین و مقررات موجود آشنایی ندارند، هزینه های بیشتری را پرداخت خواهند کرد و علاوه بر این زمان زیادی هم از آن ها تلف می شود.

از آن جایی که هزینه انجام این کار برای هر شرکتی متناسب با شرایطی که دارد، متفاوت است، به شما توصیه می کنیم که برای آگاهی بیشتر در این رابطه با کارشناس های ما تماس بگیرید، تا به طور کامل و البته به صورت رایگان شما را راهنمایی کنند.

در نهایت اگر هر سوال و ابهامی در رابطه با تغییر مدیر عامل برای شما وجود دارد، آن را با ما در میان بگذارید و مطمئن باشید که در اسرع وقت به آن پاسخ خواهیم داد.

5/5 - (1 امتیاز)
پرسش و پاسخ
سوال از شما پاسخ از ما
درحال ارسال پاسخ به :
ابراهیم باری ‏۱۸ تیر ۱۴۰۲

با سلام و عرض ادب
آیا میتوان با توجه به عملکرد نامطلوب مدیر عامل ،اعضای هیئت مدیره اقدام به تغییر مدیر عامل کنند ؟
البته صورتجلسه نوشته شده و اعضا هیئت مدیره امضا کردند ولی مدیرعامل قبلی حضور نداشت. حال آیا در چنین حالتی صورتجلسه تغییر مدیرعامل صحیح است ؟

پاسخ
مشاور کاج ‏۱۹ تیر ۱۴۰۲

با سلام باید اساسنامه رو مطالعه بکنید که تغییر مدیرعامل در وظایف هیئت مدیره آمده است یا خیر

پاسخ
مشاهده نظرات بیشتر
تماس