مشاوره ثبت شرکت در ایران " اینجا بنا بر صداقت است " 02162753000
blog

ثبت شعبه شرکت خارجی

۱۷ فروردین ۱۴۰۳ 0 پرسش و پاسخ
فهرست عناوین

ثبت شعبه شرکت خارجی چگونه است؟ شرکت خارجی به شرکتی گفته می شود که در کشورهای دیگر تاسیس شده است. این شرکت ها می توانند در ایران شعبه یا نمایندگی داشته باشند و از این طریق به فعالیت های مختلفی بپردازند. مسلما این شرکت ها باید تابع قواین کشورمان باشند و به ثبت برسند. در تاریخ 18 خرداد ماه 1310 قانون ثبت شرکت به ثبت رسیده است.

اطلاعات کلی

مدت زمان: 14 روز کاری

هزینه: 3،000،000 تومان

اعطای نمایندگی شرکت خارجی

شعبه شرکت خارجی برای این که بتواند در ایران فعالیت کند قطعا باید روال قانونی را طی نماید. نمایندگی شرکت در واقع بخشی از وظایف شرکت مادر را بر عهده می گیرد. مسئولیت انجام امور تماما بر عهده ی خود نمایندگی است و شرکت مادر در این زمینه مسئولیتی ندارد.

ثبت شعبه شرکت خارجی به شرط وجود شرایط مشابه برای ایران

مسلما شرکت خارجی برای این که بتواند شعبه اش در ایران را فعال کند باید ثبت گردد. قبل از هر چیز باید بررسی شود که آیا فعالیت مربوطه در کشورمان مجاز است؟ بر اساس قانون تنها شرکت های خارجی ای می توانند در ایران نماینده داشته باشند که به ایران در کشورشان اجازه ی ثبت بدهند.

مراحل به ثبت رساندن شعبه شرکت خارجی

متقاضیان می توانند ثبت اصلی را با ثبت شعبه انجام دهند. برای این کار ابتدا باید مکان، مدیر و یا شخصی که دارای حق امضاء می باشد تعیین شود. مراحل قانونی طی می شود و گر مشکلی وجود نداشته باشد شرکت اصلی ثبت می گردد.

پس از این مرحله می توان برای ثبت شعبه هم اقدام نمود. برای این کار باید تقاضانامه ثبت شعبه شرکت خارجی با اختیارنامه مدیر به اداره تحویل داده شود. در مراحل آخر، اگهی ای به منظور تایید ثبت شعبه شرکت خارجی در روزنامه به چاپ می رسد.

قوانین ثبت شعبه شرکت خارجی

شرکت های خارجی که در محل اصلی ثبت خود قانونی محسوب می شوند می توانند در ایران نمایندگی داشته باشند. همان طور که گفته شد عمل متقابل در این زمینه ضروری است یعنی کشور نامبرده باید به ایران هم اجازه فعالیت (در آن کشور)  بدهد. چگونگی فعالیت شعبه های شرکت های خارجی در ایران بسته به قوانین و زمینه های مجاز داخلی تعیین می گردد.

زمینه های مجاز برای فعالیت شرکت های خارجی

  • این شرکت ها می توانند خدمات پس از فروش شرکت اصلی را در ایران ارائه دهند.
  • عملیات اجرایی در مورد قراردادهایی که میان شرکت های خارجی و افراد ایرانی منعقد می شود، می تواند توسط این شرکت ها انجام گردد.
  • بررسی زمینه های لازم و انجام فعالیت های مربوطه برای سرمایه گذاری شرکت های خارجی در ایران از اقدامات این شرکت ها است.
  • همکاری های مختلف با شرکت های فنی و مهندسی گوناگون برای انجام کار در دیگر کشورها پذیرفته است.
  • انجام فعالیت های لازم برای افزایش صادرات غیر نفتی ایران می تواند انجام شود.
  • ارائه خدمات مختلف فنی و مهندسی و انتقال اطلاعات در این زمینه از دیگر فعالیت های این شرکت ها است.
  • هم چنین تمامی فعالیت هایی که توسط مراجع ذی صلاح مجوز دارند قابل انجام است. در این زمینه می توان به ارائه خدمات در زمینه های حمل و نقل، خدمات بیمه و بازرسی کالا، خدمات بانکی و... اشاره کرد.

مدارک لازم برای ثبت شعبه شرکت خارجی در ایران

  • نخستین قدم این است که باید به سامانه جامع شرکت ها مراجعه نمایید. در این سامانه کد فراگیر ملی و دیگر اطلاعات را وارد می نمایید. مدیران باید به سایت سازمان مالیاتی مراجعه کرده و درخواست شان را برای کسب کد فراگیر ملی پیگیری کنند.
  • مدارک لازم هم چنین شامل درخواست از طرف شرکت اصلی، آگهی تاسیس، اساسنامه و اختیارنامه نمایندگان می باشد. تمامی مدارک گفته شده باید ابتدا به تایید سفارت ایران در کشور مربوطه برسد. اگر مدارک تایید شود مورد استفاده قرار خواهد گرفت. در نظر داشته باشید که از تمامی مدارک باید ترجمه هم تهیه کنید. اسناد ترجمه ای هم باید تایید شود و برای این منظور قوه قضایه مدارک را برای بررسی به اداره اسناد و امور ترجمه ای خود تحویل می دهد.
  • مدیر انتخاب شده باید یک گزارش توجیهی تهیه نماید. این گزارش باید شامل زمینه مد نظر برای فعالیت، هدف از ایجاد شعبه، اعلام اختیارات، مکان استقرار شعبه، وضعیت نیروهای انسانی مورد نیاز و نحوه تامین منابع مالی و ارزی می باشد.
  • اگر مراجع مربوطه به این نتیجه برسند که شعبه باید تعطیل شود، مدیران و مسئولان شعبه موظف به انجام این کار هستند.
  • اگر شخص حقیقی معرفی شده به عنوان مدیر شعبه یک فرد خارجی باشد باید عکس گذرنامه او به همراه ترجمه گذرنامه تحویل داده شود.
  • اظهارنامه باید در 3 نسخه و به زبان فارسی تهیه شود. نام کامل شرکت، تابعیت شرکت و میزان سرمایه باید ذکر گردد. نوع شرکت هم باید مشخص شود.
  • از دیگر موارد لازم ادرس شرکت اصلی است که باید به صورت دقیق ارائه شود.
این مطلب را حتما بخوانید کد فراگیر

نکات مهم برای ثبت شعبه شرکت خارجی

  • باید به صورت شفاف مشخص کنید که می خواهید در زمینه صنعتی، مالی، تجاری یا.. فعالیت داشته باشید.
  • اگر در ارائه بیلان کاری شرکت مشکلی وجود نداشته باشد، آخرین بیلان مجموعه تجاری به اداره ارائه می شود. اگر محدودیتی در ارائه بیلان وجود نداشته باشد نمایندگی موظف است تا هر سال آخرین بیلان کاری مربوط به سال را به مرجع مربوطه ارائه دهد.
  • ذکر تاریخ و مکان دقیق شرکت مهم است.
  • اگر شرکت اصلی شعبه های دیگری هم دارد باید ان ها را اعلام نمایید.
  • لازم است که نماینده عمده شرکت یا نمایندگان مستقل معرفی شوند.
  • تعدادی افراد مورد تاییدتان را باید معرفی کنید تا ابلاغیه ها و.. در اختیار ان ها قرار گیرد. قطعا ضروری است که مشخصات و آدرس دقیق این افراد را به اداره ثبت اعلام کنید.
  • تنها اشخاص حقیقی مقیم ایران می توانند مسئولیت اداره امور شعبه را داشته باشند.
  • شعبه هایی از شرکت های خارجی که قبلا در ایران شروع به فعالیت کرده اند موظف به رعایت تمامی آئین نامه های جدید هستند.
  • اگر شماره فراگیر اشخاص خارجی با فیلد مربوطه مغایرت داشته باشد باید برای رفع ایراد مربوطه به سازمان مالیاتی مراجعه کنند.

شعبه شرکت خارجی یا نمایندگی شرکت خارجی؟

حتما تا به حال هر دو عبارت شعبه ی خارجی و نمایندگی خارجی را شنیده اید. اما می دانید تفاوت این دو چیست؟ شعبه در واقع یک واحد وابسته به شرکت اصلی است. تمامی اقدامات و عملکردهای شعبه شبیه به شرکت مادر است.

می توان گفت شعبه فعالیت مستقلی ندارد و به شرکت اصلی وابسته است. البته مسئولیت های قانونی، حقوقی و تمامی عملکردها مستقیما با خود شعبه است. گاهی هم نیاز است که شرکت مادر علاوه بر شعبه پاسخ گو باشد. به صورت کلی برای این موارد نمی توان روالی کلی مشخص کرد و بسته به شرایط است.

در مورد ثبت شعبه شرکت خارجی اوضاع کمی متفاوت است. نمایندگی در فاصله ی مکانی قابل توجهی از شعبه اصلی قرار می گیرد. یک نمایندگی می تواند وظایف مربوط به نماینده بودن خود را انجام دهد و در کنار ان فعالیت های دیگری هم داشته باشد. شرکت مادر در قبال نمایندگی ها هیچ گونه مسئولیتی ندارد و تمامی مسئولیت ها با خود نمایندگی است.

5/5 - (1 امتیاز)
پرسش و پاسخ
سوال از شما پاسخ از ما
درحال ارسال پاسخ به :
مشاهده نظرات بیشتر
تماس